Welkom
 
Nieuws
 
Agenda
 
Muziek
 
Ons korps
 
Netersel
 
Fotoalbum
 
Club van Honderd
 
Gastenboek
 
Contact
 

Ons korps

    Ons korps
    Geschiedenis    Leerlingenopleiding    Jubilea    Lid worden?

 

Muziek maken is leuk, en het wordt nog leuker als je het doet samen met anderen. Drumfanfare Sint Brigida biedt voor iedereen de mogelijkheid om een instrument te leren. Vanaf groep 5 van de basisschool kun je lid worden van onze vereniging. Er is geen muzikale voorkennis vereist, want het leren lezen van muziek en het bespelen van het instrument leer je bij ons.

Leerlingenorkest onder leiding van Antoine van Rooij

Drumfanfare Sint Brigida heeft voor de opleiding van de leerlingen professionele leraren in dienst. Beginnende blazers krijgen meteen een instrument waarvoor ze (in overleg met de drumfanfare) kiezen en hoeven dus niet eerst op een blokfluit te oefenen. Beginnende tamboers leren eerst op een plankje spelen, omdat een trom vaak nog te groot is. Momenteel is de gebruikelijke repetitieavond voor slagwerkleerlingen op donderdag, saxofoon op vrijdag en de overige blaasinstrumenten op dinsdag of  donderdag. De leerlingen krijgen dan 20 tot 30 minuten les (individueel of met enkele leerlingen tegelijk, afhankelijk van de grootte van de groep).  Tijdens de opleiding wordt toegewerkt naar een eerste muziekexamen. Als dat examen goed wordt afgelegd krijg je het A-diploma. Dat is een officieel erkend diploma. Met het A-diploma op zak mag je ook aanschuiven bij het grote korps van Sint Brigida. Als leerlingen na het behalen van het A-diploma niet verder willen gaan voor hun B-diploma moeten ze nog minimaal een jaar les blijven nemen om volwaardig mee te kunnen spelen met het korps. .

Leerlingen tot 21 jaar uit de gemeente Bladel krijgen via de gemeente 50% van de kosten van de opleiding vergoed.

Behalve repetities zijn er ook ieder jaar enkele optredens met het leerlingenorkest. Zo is er ieder jaar een voorspeelavond voor de ouders, een optreden tijdens een leerlingendag ergens in de regio en af en toe worden er ook incidenteel optredens verzorgd. Op die manier leer je ook al tijdens je opleiding om samen met anderen muziek te maken.

 

De drumfanfare zorgt vanaf de eerste dag van de opleiding voor een instrument en later voor een uniform. Zowel instrument als uniform zijn eigendom van de vereniging en dienen bij eventuele beëindiging van het lidmaatschap weer te worden ingeleverd.

 

De coordinatie van de leerlingenopleiding is in handen van de leerlingencommissie welke bestaat uit de bestuursleden:

-  Maartje Vissers ( maartje@sintbrigida.nl )
-  Sonja van Avendonk ( sonja@sintbrigida.nl )

 

De opleiding wordt verzorgd door de volgende instructeurs:

- Antoine van Rooij (koper en leerlingenorkest)
- Tini van Dommelen (saxofoon)
- Marc Camps (slagwerk)

 

Heb je nog vragen of wil je lid worden. Neem dan contact op met een van de bestuursleden. Ook ouders die hun kind misschien willen aanmelden kunnen daar voor meer informatie terecht. Maar je bent natuurlijk ook welkom om eens vrijblijvend te komen kijken op een wekelijkse repetitieavond op donderdagavond.

Koen Bressers Webdesign & Development